Home Actueel Evenementen Seminar Werken met digitale Projectdossiers op basis van OpenIMS DMS

Digitale projectdossiers met OpenIMS DMS

Steeds meer organisaties realiseren zich dat een eenvoudige fileserver niet meer voldoet om een projectdocumentatie omgeving in te richten.

Men kan de documenten niet meer eenvoudig terugvinden en oproepen. Welke versie is nu actueel? Welke versie is naar een opdrachtgever verstuurd en door wie? Om deze redenen zijn steeds meer organisaties zich aan het oriënteren op het digitaal beheren van projectdossiers binnen een document management systeem.

Werken met gestructureerde dossiers
Met OpenIMS Document Management Server kunt u structuur aanbrengen in uw projecten. U kunt werken met projectdossiers waarbij alle documenten automatisch worden voorzien van de juiste projectgegevens. Ook documenten die u in het DMS upload of e-mailberichten en bijlagen die u in het DMS registreert kunnen op deze manier automatisch worden voorzien van de juiste projectgegevens.

Standaard document sjablonen en document autorisatie
Via een document assistent kunt u nieuwe documenten creëren op basis van uw bedrijfssjablonen. Met behulp van versiebeheer en workflow worden documenten samengesteld en door uw organisatie geleid. Het resultaat is betrouwbare informatie en effectievere processen.

Medewerkers beschikken direct over de meest recente document versie en dankzij een slimme indexering en een adequaat zoekmechanisme worden documenten snel teruggevonden. Versies kunnen met elkaar worden vergeleken en de volledige historie van een document (wat is er gewijzigd, door wie en wanneer) is direct op te vragen.

Postregistratie en distributie
Daarnaast kan ook ontvangen post worden gedigitaliseerd en aan een digitaal projectdossier worden toegewezen, iets wat ook mogelijk is voor binnengekomen facturen.

Als laatste kunnen projectdossiers worden gearchiveerd waarbij de documenten, indien gewenst, naar PDF/A formaat worden omgezet om daarna conform wettelijke vernietigingstermijnen te worden afgehandeld.

OpenIMS Document Management Server werkt met de programma´s die de gebruiker gewend is. Microsoft Office, Adobe Acrobat, OpenOffice, AutoCAD en vele andere programma’s worden ondersteund. Alle OpenIMS producten zijn volledig ontwikkeld op basis van webtechnologie waardoor de gebruiker nagenoeg overal, zowel binnen als buiten de organisatie, beschikt over de juiste informatie.

OpenIMS kan gekoppeld worden met diverse CRM/ERP-systemen zoals Baan, SugarCRM, Assistance, Microsoft Dynamics, Selligent, SAP en Exact. Met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding ligt OpenIMS binnen het bereik van projectmatig werkende organisaties.

OpenIMS wordt onder meer gebruikt door Bouwfonds, Irado, Sint Maartens Kliniek, Centraal Plan Bureau, ASMI, SMIT, VMW, OVAM en Cofely.

Het Seminar
Het seminar gaat in op wat uw organisatie mag verwachten op het gebied van documentbeheer. De onderwerpen die aan de orde komen zijn met name gericht op het gestructureerd (samen)werken aan documenten binnen projecten. De onderwerpen zijn;

  • het werken met projectdossiers (met een gestandaardiseerde folderstructuur),
  • het creëren van documenten op basis van sjablonen,
  • werken binnen een DMS aan documenten (wijzigen, metadata, workflow),
  • integratie met Microsoft Outlook (verzenden en registeren van documenten en e-mailberichten),
  • Outlook registratie van een nieuwe versie van ontvangen tekening of document,
  • postregistratie (scannen) en distributie,
  • documentautorisatie (projectdocumenten / facturen),
  • het delen van documenten met externe partijen,
  • SugarCRM integratie
  • het zoeken en hergebruiken van.

Voor wie:
Directie, (project)managers, ICT medewerkers, afdelingshoofden en adviseurs,
Archiefmedewerkers, kwaliteitsmedewerkers en auditors.

Organisaties:
Ingenieursbureaus;
Bouw- en Installatie bedrijven;
Zorg instellingen
Overheidsinstanties belast met de realisatie van projecten.

Wanneer:
6 oktober 2011

Waar:
Meerwal 13
Nieuwegein

Aanvang:
13.30 uur (tot 16.00 uur).

Routebeschrijving:
Klik hier (opent in nieuw venster) om de routebeschrijving te bekijken.

Toegang:
Gratis.

Inschrijven:
Klik hier om u aan te melden voor het seminar. Indien u ook onze SugarCRM integratie op deze dag wenst te zien vermeld dit dan even bij de uw aanmelding.

Vragen?
Neem contact op met Wieger Kunst via e-mail: bdm@osict.com
of bel +31(0)30 - 60 35 640.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

www.opensesameict.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.